Kdy se sekání trávy křovinořezem stane koníčkem?

Zveřejněno: 7. 7. 2022, autor: Ludmila Dušková, přečteno: 1 812✕

Na tuhle otázku je jednoduchá odpověď. V okamžiku, kdy dostanete do rukou kvalitní stroj, na který je spolehnutí. A právě do této kategorie spadá i křovinořez EGO BC 3800 E.

Sekání vysoké trávy okolo stromů, plotů a na hůře přístupných místech bylo pro mě v minulosti poměrně stresující. Především pak, když sekáte na etapy, většinou o víkendech. A pokud je celková plocha téměř 2000 m2, jde to pomalu. Na rovné plochy jsem vyzkoušela lištovou i bubnové sekačky. V posledních letech pak mulčovač na vysokou trávu. Za stroji se chodí a jen se vedou, to je v pohodě, jen manipulace a technická obsluha je pro mě jako pro ženu složitá, a stejně díky velké členitosti zahrady musím použit křovinořez. Mé zkušenosti s 2 taktními benzinovými stroji jsou tristní, hlavně mi vadí míchaní paliva, myslet na jeho čerstvost, zda mám správný poměř oleje a benzínu, a v neposlední řadě mě štve ten nepříjemný zvuk a smrad který mám 50 cm od hlavy. Řekla jsem si takhle tedy dál ne!

 

Protože mám již od značky EGO  pár věcí, a postupně přecházím na aku stroje, rozhodla jsem se letos poprvé vyzkoušet i křovinořez a sekání mě začalo bavit. Především za to může velmi snadná manipulace se strojem jeho tichý provoz a spolehlivost.

 

Proč využívat akumulátorové stroje EGO:

 

  1. Nejen křovinořez, ale i ostatní stroje EGO 56 V jsou určeny pro použití na malých, středních i velkých zahradách. Pokud máte minimálně 2 baterie, tak nejste prakticky nikdy omezeni délkou chodu.
  2. Jsou naprosto ideální pro ženy, pro zvýšení sebevědomí, kdy není potřeba žádný další pomocník
  3. Snadné a rychlé nabíjení baterie a její umístění do stroje nebo na nosič.
  4. Výkon je plně srovnatelný s benzínovými motory ale pozor, zde benzín ani olej, natož svíčku, nepotřebujete.
  5. Aku stroje pracují tiše a bez zápachu spáleného benzínu

 

Co se mi líbí na křovinořezu EGO BC 3800 E:

Přes počáteční nedůvěru a předešlé špatné zkušenosti s benzínovým křovinořezem a mnohonásobné pokusy stroj nastartovat, jsem po vyzkoušení EGO křovinořezu našla nového pomocníka pro svoji zahradu.

 

  1. Využívám baterii 7,5 Amh, kdy čas nabíjení trvá 60 minut (při použití rychlonabíječky, kterou vlastním ze sekačky EGO). Snadno poseká i vysokou trávu, která se nenamotává na strunovou hlavu, takže můžete plynule sekat bez zastavení.
  2. Lze použít i na nerovný terén, kdy si poradí i s případným mraveništěm či krtčími hromádkami, vynikající práci odvede kolem stromů, kam se se sekačkou nedostanete. Posekaná tráva kolem stromů se tak dá využít jako mulč.
  3. Snadná instalace struny, bez rozebírání strunové hlavy. Novou strunu jen prostrčíte a rukou navinete, ano tak snadné to je!
  4. Záběr sekání se strunovou hlavou je 38 cm, s možností regulace otáček, kdy max. je 5800 ot/min
  5. Hmotnost stroje je pouze 6,8kg, hnací hřídel je lehká, vyrobená z pevné oceli je uložena v duralovém tubusu, který tlumí již tak minimální vibrace. Perfektně tvarovaná řídítka a závěs stroje vytváří dokonalé splynutí člověka se strojem, takže sekání se stává hrou
  6. Velmi poctivé dílenské zpracovaní a kvalitní materiály.
  7. Pro všechny stroje EGO postačí jedna baterie!

 

A víte co? S tímto křovinořezem mě to tak baví, že s ním seču i plochu, jen si vyměním strunovou hlavu za výkonný 3 zubý kotouč.

 

Co nenajdete v žádné brožuře

EGO stroje nevadí včelám: To je poznatek velmi důležitý, především pokud máte alergii na štípnutí. V případě používání benzínových strojů, včely po chvíli začaly útočit, protože jim vadil nejen zápach, ale zřejmě i značný hluk a vibrace, tak že se cítily v ohrožení. Podstatně tišší akumulátorové stroje bez zápachu včelám nevadí, v klidu si poletují okolo a neutočí!

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.

Související fotografie