Uskladnění VARI a nářadí po sezoně

Zveřejněno: 30. 1. 2017, autor: Miloš Valenta, přečteno: 5 734✕

Vlastním nádhernou VARI IV GLOBAL zakoupenou v roce 2015.
Používám jí zatím na pěstování brambor a sečení vysoké trávy.
Pro tyto práce se používá více nářadí a proto jsem se rozhodl se s Vámi podělit o možnosti uložení tohoto příslušenství na jednom místě tak, aby zabralo co nejméně prostoru.

Na vozíku to není úplně ono, je to dost nepřehledné a neskladné a pokud je vlek na zahradě, může vám to vše někdo lehce ukrást. Vyrobil jsem si proto držák do garáže na výšku - viz fota, kde vše přehledně uložím a sundám pouze to, co budu právě používat. I taková maličkost dokáže velice usnadnit práci a ještě z toho máte radost. Veškeré nářadí je zavěšeno na středovém jeklu o rozměrech 40x80x2 mm, na kterém jsou navařeny nosiče pro nářadí - konkrétně kulatina o průměru 15 mm a jekl 20x20x2 mm. Celý sloup je pevně přichycen ke stropu a k podlaze. Výroba je velice jednoduchá a laciná - i s barvou přibližně 450 Kč + asi tři hodiny práce. Dost času zabralo rozvržení kam co umístit, aby vše bylo přístupné.
Samotná VARI má skvěle řešené otočení vodících rukojetí a tak po uvolnění čepu je přetočím o 180° nad motor a tím ušetřím místo pro zaparkování. Takto lze vše snadno uložit "pod zámek".
Loni na podzim moje VARČA omylem vypila cosi špatného a omarodila mi.
Kašlala jako nastartovaný buldozer, kterému dochází nafta. Volnoběh houpal a motor šel špatně i při vyšších otáčkách. Odvezl jsem jí do nemocnice - smluvní opravna a prodejna AT-SERVIS Plzeň, kde ji ve velmi krátké době zcela odborně vyléčili. Ano, byla to moje chyba - špatný benzin a usazená lepkavá hmota oddělená z paliva v kanálcích karburátoru. VARČU vyčistili a seřídili takovým způsobem, že mám pocit, že takto si snad ještě nikdy nepředla.
Doporučuji - každoročně zavést VARI do odborného servisu!! Vyplatí se to, nejen že tím máte možnost prodloužit záruku na motor až na pět let, ale i celkovou životnost stroje. Já rozhodně budu tento servis navštěvovat i nadále.
Je nutné, jak mi kladli na srdce, po sezoně - či při delší odstávce uzavřít přívod paliva a vyjet benzin z karburátoru "dosucha".
Moje VARINKA se stala po zakoupení právoplatným členem mé rodiny - tedy já, manželka, dva synové, pes, kočka a VARČA. Musím ale doznat, že toto není napsáno v přesném pořadí podle oblíbenosti členů, ale pro případ, že by to někdo z rodiny náhodou četl.
Jak jsem se již zmínil - VARINKA se stala členem rodiny a loni na Vánoce dostala pod stromeček i dva pečlivě zabalené dárečky. Stabilizátor paliva a nádherný kanystr HONDA.

Díky Ježíšku!

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.

Související fotografie