Mulčovač nejen na trávu

Zveřejněno: 5. 9. 2018, autor: Jaromír Malich, přečteno: 1 689✕

Poslední ,,Tajfunování“ kolegy Ondry Vrzala mi nahrálo do not. On totiž mulčovač není jen na sečení. Přijde mi, že se o tom moc nemluví, ale viděli jste, jak krásně si dokáže poradit s hromadou neskladného odpadu ze zahrady?

Je jedno, jestli se do toho pustíte se stálicí Tajfunem, šikovnou F-550 jako mám já nebo monstrozním žroutem všeho zeleného F-700. Ta hromada odpadu, co nám vznikla na zahradě, byla příšerně neskladná. Hodit jí jen tak do kompostu, přetvářela by se na kompost minimálně dva roky.

Pamatuju si před dávnou dobou, někdy kolem roku 2000, když se psalo o mulčovačích ve smyslu ,,perfektně rozemele vše, co zůstane po sklizni“. A nebyl to jen prázdný marketingový žvást, nýbrž pravda, která se s lety zatoulala někam mezi řádky.

DSC_0069DSC_0068

Nahromadily se mi tady šlahouny od okurek, odplozené papriky a mnoho a mnoho dalšího odpadu. Mimo jiné i staré jahody, které již neplodily tolik, jako obvykle. Ke všemu máme různé trvalky, jejichž růst se v zahrádce mírně omezil odkopáním části rostlin.

DSC_0081DSC_0085DSC_0092

Podívejte se na fotky, kde názorně vidíte, jak stroj perfektně zatočil s velkým množstvím materiálu. Pro tento účel je přední kryt žádoucí, protože drcení zelené hmoty je o to efektivnější.

 

Přeji Vám krásné a slunečné zářijové dny!

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.