Jak jsem si vyšperkoval wapku

Zveřejněno: 21. 7. 2022, autor: Jaromír Malich, přečteno: 1 898✕

Tlaková myčka k Vari systému je fantastický přímo připojitelný adaptér pod pohonnou jednotku. Hledal jsem cestu, jak si ještě rozšířit příslušenství o některé šikovné prvky. A našel jsem tu správnou. Pojďte si přečíst následující řádky, možná, že hledáte to samé, co jsem hledal já. 

V prvé řadě jsem nesmírně toužil po pořízení sací sady pro možnost využití vody ze sudu. V návodu k wapce W3000V je uvedeno, že je možné využít speciální sací sadu pod číslem S000-HI001. A tak jsem vyrazil na průzkum webovek přímo k výrobci, na Slovensku, kde se tyto myčky, ale i vodní čerpadla pro VARI vyrábějí, Poptal jsem toto příslušenství přímo přes jejich firemní facebook, obratem mi bylo odpovězeno a příslušenství bylo za čtyři pracovní dny doma. 

123
Nedávno jsem sadu vyzkoušel a musím konstatovat, že funguje, a to velice dobře. Před připojením na vstup vysokotlakého čerpadla stačí celou sací sadu ponořit do vody, na rychlospojce přidržet palec a pak jej zapojit. Zavodnění je tedy velmi snadné - konec otravnému natahování hadic a starostí s vodárnou nebo ponorným čerpadlem. Jen taková drobnost, hadici doporučuji připevnit k sudu kusem drátu, aby sací koš nebyl během chvíle vynořen na hladinu a nemuseli jste sadu znovu zavodňovat. Co se týká výkonu wapky, ani nepostřehnete, že není připojena na vodu z vodárny nebo čerpadla, pracovní výkon je stále přinejmenším velmi slušný. A i cena sady, která na naše vychází po aktuálním přepočtu na nějakých 380 Kč. Sací koš má jemné sítko, takže poškození čerpadla nečistotami nehrozí, pro zájemce ale existuje i filtr na vstup do čerpadla. 

456
Šikovným doplňkem je i regulace průtoku, která je montovatelná na vstup nebo výstup mycí pistole. Je to jednoduchý regulační člen, kdy lehkým pootočením snížíte průtok mycí pistolí, protože ne vždy je potřeba plný tlak - třeba při voskování. A ač existuje parádní rotační tryska, která by neměla chybět žádnému majiteli tohoto stroje, protože dokonale zatočí se vší nečistotou na automobilu, dlažbě nebo povrchu bazénu, zajímavost představuje tryska nastavitelná v rozmezí 0°-15°-25°-40°-saponát. Nemusíte tak trysky měnit, jen dle potřeby přepnete tuto koncovku na jiné nastavení a pořád používáte jen tuto jednu, případně měníte za rotační, a to dle potřeby. 

Podle mého názoru je wapka k Vari systému, respektive její sestra s motorem W3000Z, velmi povedené zařízení. Je absolutně nezávislá, a to jak na přívodu elektřiny, tak přívodu vody. Stačí mít vlastně po ruce jen sud s vodou. Zde si dokonce dovolím to tvrzení, že je to učebnicový příklad léta ,,tlačené" filozofie značky Vari, tzn., že zákazník dostává za dobrou cenu kus stroje navíc, v tomto případě zařízení s velice vysokou užitnou hodnotou. 
Přátelé, přeji vám krásné letní dny a pokud se chystáte na dovolenou, tak i její příjemné prožití a také velkou nastávající úrodu. Buďte soběstační s Vari.cz.

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.