Zahrada čistá až do poslední dlaždice

Zveřejněno: 24. 10. 2021, autor: Jaromír Malich, přečteno: 2 106✕

Podzim je v plném proudu. Kromě postupného uspávání strojů na zimu je čas taky na pořádný úklid. Vydlážděné plochy, zídky a jiné pevné předměty z betonu nebo kamene, na to je perfektní tlaková myčka W3000V! Ukážu vám, proč tomu tak je. 

Zašlá špína na dlažbě, mech na kamenných zídkách nebo znečištěné jiné prvky kolem domu. To je nejčastější důvod ke koupi tlakové myčky. Máte v zásadě spoustu možností. Buď si pořídíte takovéto hobby elektrické prdítko, které má plastové čerpadlo a z toho důvodu je to hračka na občasné použití, sáhnete hlouběji do kapsy  a pořídíte značkový výrobek vyšší kvality a nebo ani jedno. Půjdete úplně jinou cestou a dojdete až do Libice. Ano, podíváte se do jejich nabídky a zjistíte, že mají wapky v nabídce také a kromě nakupovaných typů od BS mají dvojici svých modelů s označením W3000. Za číselným označením číhá písmenko V a nebo Z. A my se budeme věnovat tomu prvnímu, adaptéru bez motoru, určenému pro čtyřtakty se spojkou 80 mm.

Před vybalením adaptéruPo otevření krabicePohled na srdce myčkyMontáž kolečekSmontovaný a připravený adaptérDržák mycích trysek 

Co vás uchvátí už na první pohled, je cena. Za neuvěřitelných 7 590 Kč wapka k Vari systému, další šikovné rozšíření použitelnosti toho unikátního stavebnicového stroje. A co teprve, když se podíváte pod sukni. Ve spodní části je veliké čerpadlo z lehké slitiny, v sobě ukrývající kalené ocelové písty. Ohromná kolečka dávají tušit, že i s připojenou pohonnou jednotkou bude případná manipulace jednoduchá. A pokud dostanete tento adaptér v krabici, pak stačí jen nasadit osičky kol, nasunout podložky, přidat kolečka a zajistit závlačkami z obou stran. Pak už jen vlastně napojit tlakovou hadici, smontovat stříkací pistoli, připojit vodu z řádu. Přichystat trysky a pak už jen dojít pustit vodu. Můžeme startovat!
Zaprvé. Tak tahle tlaková myčka má opravdu ,,páru“. Technické údaje hovoří o 160 barech. To je fičák. Zašlá špína na dlaždicích v zahrádce, mechem zarostlý pískovec kolem ní. Základní úkoly, které se s tímhle zařízením dají splnit lusknutím prstu. Tahle wapka je fantastická, s tryskou 15° špína nemá šanci a mech létá vzduchem. Paráda, ale pozor, auto bych s tím nemyl, protože by po takové očistné kůře mohlo vypadat jak před nástupem na lakovací linku. Na takové věci využijte trysku 40°, případně je zde i třetí pro využití funkce přisávání saponátu. 

Wapka připravená k práciPři práci s tryskou 15°Tlak vody očistí zašlou špínu
Zadruhé. Dokonalé kondiční cvičení pro motor. Čerpadlo klade při činnosti výrazný odpor a během dvou minut činnosti je motor opravdu ohřátý. Ideální i v tom případě, když mu přes sezonu moc práce nedáte, protože v tuhle chvíli z něj vylétá snad všechen bordel výfukem pryč. Já myčku použil se starším XP-200, které se zátěží nemá problém a v pohodě práci zvládá, s novými současnými motorizacemi to bude absolutní paráda (Kdo se netěší na Kohler CV 224?).


Závěrem. Jsem nadšený. Malý a lehký adaptér, kvalitní a vysoce výkonné čerpadlo, rozšiřující už tak širokou škálu pěkně udělaného příslušenství. S tímhle firma Vari nešlápla vedle. A když ji nepotřebujete, můžete ji uklidit někam na půdu v kůlně a je kdykoliv po ruce. Přeji vám krásný podzim a pohodové dny. 

 

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.