Odstranění nečistot - kartáče B-35 VEDEX a CB-80

Zveřejněno: 25. 3. 2020, autor: Bronislav Malý, přečteno: 1 787✕

Jaro je tady a tak je čas na jarní úklid!!

Dobrý den přátelé, já si ty stroje prostě musel vyzkoušet!!! A  VEDEX  mě opravdu překvapil!! Trošku zručnosti a jde to jak po másle!!  Výsledek práce perfektní - čisťounko, prorostlá tráva je pryč a jde to celkem svižně. Čím je obsluha šikovnější, tím svižněji. Čistil jsem opravdu zanedbaný chodníček a myslím že při pravidelné údržbě třeba jednou za 3 měsíce by práce byla ještě snažší a rychlejší. Vůbec se nedivím, že si tento strojek berou i profi firmy zaměřené na úklid a celkově komunální služby.  Najde svoje opodstatnění i ve městech, kde je toho k čištění více než dost. Myslím na rozlohu. Uvolněný materiál pak lehce posbírá profesionální technika a je uklizeno. S tímto se ale dostanete i tam, kam se velká technika nedostane a pokud se to kombinuje s vácovým kartáčem se sběrnou vanou CB 80 je i tak výsledek perfektní. Opravdu se mi zdá spolupráce těchto dvou strojů ideální a jsou to funkční stroje malé komunální techniky. Nedivím se, že se na stránkách Vari objevují články o předvádění těchto strojů představitelům obcí či firem zaměřené na úklid a jak se zdá, když to vidí, včetně cenovky, koupí. Podívejde se na  fotky a video to snad vhodně doplní.    

Teď pár mých technických postřehů a dojmů . VEDEX nemá pojezd a já si nejsem jistý, jestli by ho měl mít. Vzhledem k plnopryžovým kolečkám, nízké hmotnosti stroje a techniky, kterou je třeba se strojem pracovat by to bylo spíše naobtíž. Kolečka se odvalují lehce a je třeba se strojem i kývat do stran při práci  v něterých situacích - nedovedu si to představit s pojezdem. Je třeba měnit rychlost chůze podle znečištění atd atd. Vychází mě z toho, že to pojezd mít nemůže, takto je to pohodlnější. Řidítka se dají výškově nastavovat což také zpříjemňuje obsluze vedení stroje. 

Je to kratší článek, nechtěl jsem Vás více zatěžovat a vše podstatné zde snad je. Děkuji za přečtení a i za mínusové hodnocení. Ctím jiný názor, jen bych rád věděl co je špatně. O tu zpětnou vazbu ale žebrám od loňska a ještě se nennašel hrdina, který by se vyjádřil. 

Hezké jaro, přátelé!!  

 

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.

Související fotografie