Jak jsme čistili dlažbu

Zveřejněno: 15. 4. 2019, autor: Jaromír Malich, přečteno: 2 193✕

Minulý rok jsme se rozhodli pořídit si zahradní altán. Bude stát na vydlážděném místě u krbu vedle chalupy. Když jsme se pustili do budování základů, přišla řada na čištění dlažby, kde posloužila wapka W3000Z.

Říkal jsem si, že nemá cenu mytí provádět nějakým malým ,,fidlátkem“, protože výsledný efekt by za moc nestál. Dlažba byla hodně zašlá, tak k jejímu čištění bylo zapotřebí výkonný stroj. Jednou z možností bylo zapůjčení, následovalo psaní e-mailu a bylo jasno. Motorová wapka bude.

W3000Z je dobře převozitelná v autě. Vrchní část rámu, který je jako rukojeť, můžu odepnout a do zavazadelníku se pak vleze bez jakéhokoliv sklápění sedaček nebo stočené krycí roletě. Ale nejvíc jde o to, jak funguje.

Celkový pohled na strojPohled zlevaJednoduchou manipulací s páčkou otáček lze regulovat i pracovní tlakPohled na zapojení vstupu a výstupu vody na čerpadlo

Starý známý XP-200 je i pro wapku jedním slovem vynikající. Bez problému nastartuje i studený, má ovládání otáček, takže můžu při práci citlivě regulovat výkon celého zařízení. Když bych k tomu přičetl kvalitní vnitřnosti - vložka válce nebo ložisko na klice, je to základ k solidní životnosti. Podobně je na tom čerpadlo. Odlitek těla je hliníkový, vnitřní písty z kalené oceli. K tomu umí pořádný tlak - až 200 barů, takže vše, co tomuhle přijde do cesty, je pěkně čisté.

Motor - silný, moc nežere a dobře startujeWapka v akciVlevo ještě nevyčištěná dlžba, vpravo jim umytá

Podívejte se na video, kde Vám ukážu, jak jsme zatočili se zašlou špínou na více než 20 let starých venkovních dlaždicích. Použili jsme 15° trysku, která udělá z vody pěkně prudké čistící médium. Pro ty, kteří chtějí mýt auto, je k dispozici i přisávání saponátu a pro takové to ,,domácí žvýkání“ 40° tryska. Komu je to málo, pak je k dispozici další příslušenství.

Za mě palec nahoru! Tlaková myčka W3000Z si zaslouží pozornost. Má silný motor, robustní čerpadlo a jednoduše se přepravuje z místa na místo, ať už používáte její vlastní kolečka nebo ji převážíte v autě. Jen malý návrh na vylepšení - dokázal bych si představit, že takový výrobek by mohl nabízet i provedení s elektrickým startérem, jako má třeba sekačka MaX. Jednoduchostí obsluhy by se pak posunula ještě o minimálně jednu úroveň dál!

 

Mějte se krásně, přeji Vám nádherné jarní dny a hodně úspěchů!

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.