Sečení louky pod Troskami

Zveřejněno: 19. 6. 2017, autor: Miloš Valenta, přečteno: 2 247✕

Měl jsem jako blogger příležitost se zúčastnit neveřejné části testovací akce sekání luk s technikou Vari.

Vše probíhalo po dva dny v Českém ráji nedaleko od státního hradu Trosky. Jednalo se o testovací akci sekaček a mulčovačů vyráběných firmou Vari. Účelem bylo dát všem strojům pořádně "zabrat“ a otestovat jejich vlastnosti a výdrž. Terén byl velice členitý a svahovitý, tráva s výškou 40-60 cm různorodá – luční, ale i hustá a tvrdá. Zde jsem měl i možnost se poprvé popasovat s Raptorem ( to není veleještěr z období druhohor, ale multifunkční stroj s hydrostatickou převodovkou) a také jsem si zkusil sekat s novou Agathou s instartem. To je skvělá věc, zvláště pro ženy. Těm tahání za startovací šňůru většinou nevyhovuje. Nevěřil bych, že baterie o velikosti té z ACCU vrtačky dobitá pouze jednou z nabíječky vystačí svou kapacitou na celou sezónu. A to upozorňuji, že jí sekačka při práci nedobíjí! Nedalo mi to a tak jsem ze zvědavosti testoval a zkoušel startovat a startovat a startovat, ale vybít se mi jí nepodařilo. Dále mě na Aghatě zaujal i nový plechový kryt s madlem na přenesení stroje. Ten je jinak tvarovaný oproti své předchůdkyni a je velice pevný zásluhou promyšlených ohybů a vyztužení. Dokonce udržel i mou váhu. Samozřejmě jsem neodolal a co jezdilo jsem si také odzkoušel.

DSC02234DSC02261DSC02263DSC02260

  

 

 Počasí na oba dva dny vyšlo, svítilo plné slunce a práce šla všem od ruky. Prostě řečeno, sekal každý, kdo měl ruce a nohy.

  Jako správný muž se zaměřením na techniku jsem si samozřejmě každou sekačku podrobně a dokonale prohlédnul. No, řekněte sami, je opravdu krásná, že? A ta bubnová sekačka, se kterou seče taky!

foto 1DSC02241

 

 

 

 

 

 

 

 Setkal jsem se na této akci se zajímavými a milými lidmi –  se zaměstnanci firmy. Okamžitě mě vzali mezi sebe jako svého a ochotně a dokonale se mi ve všech směrech věnovali. Večer se konalo přátelské posezení se spoustou zábavy, samozřejmě nechybělo občerstvení, výborné pivo, grilování masa a opékání buřtů.

Hodnoceno:  skvělá akce, skvělé stroje, skvělá zábava, skvělá firma, skvělí lidé a pro mě i skvělá dvoudenní dovolená a super zážitek.

DSC02266DSC02269DSC02270DSC02268

 

 

DSC02257DSC02280

 

 

 

 

 

 Stál  jsem na posekané 1,5 hektarové louce plné strojů  a pode mnou voněla čerstvá tráva. Dal jsem si spokojeně ruce za záda, rozhlédl se okolo sebe a co jsem neviděl.Trosky!! Ne však sekaček a mulčovačů, které zvládly svůj úkol na jedničku, ale Babu a Pannu tyčící se na obzoru na nedalekém kopci. A ta baterka byla stále ještě nabitá....a tak před odjezdem domu jsem si ze zvědavosti ještě párkrát zastartoval.

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.

Související články