Naše Terrinka s vychytávkama

Zveřejněno: 16. 2. 2017, přečteno: 4 443✕

Je to už dlouho co jsme si koupili Terrinku. Bylo to neskutečné usnadnění veškeré práce kolem zahrady. Měli jsme tam i políčko na brambory a domácí zeleninu. Bohužel na to už nám nezbývá čas. Pro Terrinku jsem našel jiné uplatnění.

Nyní je nám velkou pomocnicí v lese na vytahování dřeva z těžko dostupných míst. Třeba, kde je hustší porost a podobně. Začínali jsme v lese s již zmiňovanou Terrinkou -  takže převodovkou T–20 a motorem Jikov a pár vychytávkama.

Takto vypadá naše TerRinka s vychytávkama

Vari-1Vari-2

Poté začal podzim a louka začínala být podmáčená, takže jsme se tam s autem nedostali. Moje řešení bylo využít šrotovné. Měli jsme ještě převodovku kypřiče, tak jsme ji vyměnili za DSK-317/S koupili jsme kola a motor Honda GXV 160. Za Terrinku jsem zapřáhl vozík a novou Varinku jsem osadil svýma vychytávkama a vzhůru do lesa.

Takto vypadá naše flotila

Vari-4Vari-3

Co se týče porovnání mezi Terrinkou a Varinkou, určitě je to rozložení převodů. Ať jsme s Terrinkou dělali, co jsme dělali, a potřebovali jsme pořádnou sílu, tak jsme museli zapřahat převodovku T–20 obráceně, protože má nejsilnější převod na zpátečku, což u Varinky neznáme. Když potřebuju sílu, tak jenom přeřadím a je to. Což jsem zjistil, že se práce v lese zrychlila a zjednodušila. Nechci nikomu radit, ale převodovka DSK-317/S se vyplatí. Co se týče motorů, spolehlivost je stejná. Alespoň, co máme ve své flotile. Samozřejmě je vše o údržbě. Když má motor, co potřebuje, tak maká. Když někdo jenom lije benzín a na vše okolo se vys…, tak vznikají problémy. To samé je i u převodovek. T-20 je starší než já a funguje perfektně.

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.