Sekačkové kejkle

Zveřejněno: 12. 8. 2018, autor: Jaromír Malich, přečteno: 2 417✕

Stačí málo a radost z výborně fungující sekačky je ještě větší. Více zde!

Delší dobu jsem se pídil po lepším typu nože na sekačku MP1 504. Ne, že by ten standartně dodávaný k sekačce byl bůhvíjak špatný, ale tak nějak to prostě nebylo úplně ono, zvláště když byla tráva hodně vlhká. A tak jsem pátral.

 

Nakonec to vypadalo, že sběrací nůž prostě neseženu. Jenže kdo mě zná, tak ví, že když si něco vezmu do hlavy, nikdo mě nezastaví. Pátrání pokračovalo dál. Trochu jsem využil svých ,,sekačkových sortimentních znalostí“ - není žádným tajemstvím, že Libičtí si adoptovali celou svoji fešnou řadu sekaček z továrny ve slovenském Popradu.

 

Asi v tuto chvíli namítnete, co je na tom tak zajímavého? Klidně napíšu, že strojů z této fabriky jsem držel v rukou nespočet a lepší sekačky na trhu prostě nejsou - za super cenu máte vždycky velmi dobře provedený stroj, a to může stát šest a nebo taky pětadvacet tisíc. Dříve to byla firma GGP, dnes se trošku tajemně objevuje na výrobním štítku společnost ST. SpA. Třeba Vám to připomíná dříve švédskou značku, dnes už globální Stigu - ano, je to ona - a ta má v nabídce řadu s působivě vypadající dvojitou čepelí. Unifikace komponent tedy dovoluje tento nůž použít i zde.

Demontáž původního nožeNový nůžVýsledek sečení je vidět okamžitě

Cena kudly sice činí nějakých 1250 Kč, ale výsledný efekt je vidět hned při prvním použití. Sekačka perfektně sbírá mokrou i přerostlou trávu, upřímně se těším na podzimní sběr listí. Nůž existuje i na záběr 53 cm pro sekačky řady MP1 554, zde však bude zapotřebí úprav - buď vyvrtáte do nože dva otvory pro nálitky unašeče nebo je odbrousíte a nůž pak nemusíte upravovat.

Snadné čištění díky možnosti zvednutí sekačkyTakto skladovaný stroj zabere méně místa

Teď ještě k čištění a skladování sekačky. Když mám poloprázdnou nádrž paliva, vůbec se nebojím postavit sekačku na řidítka, jen když je sklopíte, a sekačku postavíte na zadní, něčím si je podložte, aby hned nebyly odřené. Sekačka se tak nejen velmi pohodlně čistí, ale nebál bych se v této poloze ani skladování. Líbí se mi, že mašina pak zabírá mnohem méně místa.

 

Mějte se krásně, přátelé.

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.