Vari PP-60 v akci

Zveřejněno: 6. 4. 2018, autor: Miloš Valenta, přečteno: 3 972✕

Zahoďte hrábě, opřete motyky,

máme stroj od Vari, začneme od píky.

 

 

Je potřeba hned na jaře dát trávníku pořádně „zabrat“. Možná se vám bude zdát, že jste mu, chudákovi, dost ublížili, ale opak je pravdou!

Již loni jsem se zmiňoval o PP-60, což je provzdušňovač a prořezávač travního koberce. Jedná se o přímo připojitelný stroj od Vari, to znamená, že se používá jeden motor pro více účelů práce. Řekl bych to formou jako ze známého filmu – jeden motor vládne všem. To je dobře vymyšlené, slovy mladých vytuněné.

DSC02630DSC02624DSC02626DSC02627

 

 

 

 

Dle mého názoru je PP-60 expert na údržbu trávníku. Je konstrukčně řešen pro dokonalou práci a lehce se ovládá. Táhne dopředu sám, pouze se podle potřeby přibrzďuje pomocí zadního praporku, který se opírá o zem. Díky prořezávacím nožům umožní vodě a hnojivům cestu až ke kořínkům a samozřejmě i provzdušnění. Travní porost je pak bohatší a pravidelnější. A nejen to! Dokonale zbaví jarní plochu staré trávy a mechu. Tyto vyčesané zbytky pak lze velice jednoduše sesbírat travní sekačkou, neboť se jedná o lehké části. Vyčesávací pružiny, které jsou součástí, se zase postarají o údržbu trávníku při třeba používání sekání s mulčováním, nebo při pravidelné očistě plochy proti plsti a stařině.

PP-60 jsem si pořídil loni na jaře a samozřejmě hned také použil. A výsledek byl ohromující! Zmizely z trávníku mé tak velmi oblíbené „trsy", a první porost trávy byl takový nezvykle uhlazený a jednotný. Vyschlé fleky zkrášlující celkový dojem neudržované zahrady byly náhle fuč. Na těch jsem si také dost zakládal. A co mech? Mech ten zdech!

Tak i letos jsem využil velikonočních svátků a vyvenčil PP-60. Celkem jsem odvezl dva vrchovaté vozíky sesbíraných nežádoucích zbytků, samozřejmě traktůrkem Vari.

DSC02631DSC02633DSC02629DSC02635

 

 

 

 

Video a fotografie jsem úmyslně použil na extrémně mechové části zahrady, kde bylo léta pouze sečeno bez další údržby. Je zde vidět perfektní činnost stroje. Samozřejmě je pak nutno dosít plochu po mechu novým travním semenem. Prořezávač a provzdušňovač mohu všem s čistým svědomím jen doporučit.

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.

Související články