Pátý rok s bestií

Zveřejněno: 31. 5. 2017, autor: Jaromír Malich, přečteno: 2 135✕

Tak nám zase vesele roste tráva...No a na louce narostla tak, že musel přijít ke slovu můj drahý mulčovač F-550. Já mu říkám bestie, protože kam jej nasměrujete, tam se proseká jakoby nic.

U nás je normálka, že trávu v druhé polovině zahrady necháme růst, dokud není aspoň po kolena, letos i přes pozdnější nástup jara byla ta zelená chobotnice posilována vlhčím rázem počasí, takže v některých místech narostla skoro až po pas.

DSC_0118DSC_0120DSC_0129

Přiznávám se, že to nechávám narůstat do takové výšky tak trochu záměrně, ono mě totiž při práci strašně moc baví sledovat, jak si s neuvěřitelným množstvím trávy tenhle malý prcek, továrně značený jako Hurricane F-550B, poradí. Za ty čtyři roky jsme se s tímhle pomocníkem hodně skamarádili a vím jak na to, aby nám ta práce šla krásně a stroj netrpěl.

DSC_0142DSC_0149DSC_0161

Před sekáním to chce ale určitě trošku uvažovat nad tím, jak stroj správně nastavit tak, aby vykazoval perfektní průchodnost terénem. Pokud vidím, že je tráva hustá nebo hodně přerostlá, řemen pojezdu házím na ,,želvu“, to znamená, že jedu nějakých 1,8 km/h. Druhá věc je nastavení sekací výšky - nedusím mašinu tím, že jí nastavím příliš nízko - v zeleném houští, stařině nebo v extremním množství plevelů jednoduše nastavuji výšku nadoraz nahoru, co mi to jen jde.

DSC_0175DSC_0179

A pak si sekám jako král. Tentokrát jsem měl výšku sečení nastavenou tak, že pět podložek jsem přesunul nad vodicí hokejku. Projel jsem zhruba dvě nádrže a ,,mydlení" porostu mi dohromady zabralo dvě a půl hodiny. A bylo posekáno. Na fotkách a videu se můžete podívat, jak si stroj pobrumlává. Jeho schopnosti jsou v jakémkoliv zeleném porostu skoro neskutečné.

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.