NANO technologie na strojích Vari

Zveřejněno: 3. 4. 2017, autor: Bronislav Malý, přečteno: 2 179✕

Není to povídání pro všechny, ale kdo chcete - čtěte.

Dobrý den přátelé, jak jsem předeslal, nebude to příspěvek pro všechny, někteří nad tím budou kroutit hlavou a možná i palci směrem dolů, ale věřím, že se najdou jiní, co to ocení.

Použil jsem na svůj vyžínač křovin F 550 něco málo z autokosmetiky. Autokosmetikou se v režimu HOBBY zabývám a mám jen o něco málo více přípravků než kdokoli jiný, co takto o svoje auto pečuje. Měl jsem tedy poslední malý zbytek "leštěnky" NANO Extreme od firmy s želvou ve znaku. Co s tím? Napadlo mne použít to na ten vyžínač. Na nerezový kryt i  lakované části mimo plastů. Nádhera!!! A proč jsem to vlastně dělal? Totiž pokud jsou části i plastové ošetřené, daleko snáz se čistí. Nemá cenu "pastovat" kryt sečení z prostoru nože sečení, tam nic neobstojí, ale vrchní části se daleko snáz čistí, tráva na nich neulpívá a nezasychá. Plastové části krytování jak stroje, tak motoru, jdou ošetřit přípravkem na plasty. Nepoužívejte kokpit - sprej nefunguje dobře a může na černých plastech udělat mapy. Lépe opravdu použít "čistič" plastů a třeba s přídavkem barviva - černidla. Pečlivě nanést a nechat "vsáknout" a přetřít suchým hadrem. Kdo chce jít ještě dál, je možné demontovat oplastování motoru a na něj použít lak na motory. Tady je ale dosti důležité pro dobrý výsledek, aby byl motor dokonale čistý, nejlépe takto ošetřit nový motor, protože jakoukoli špínu tam zalakujete, už je tam navždy.

Závěrem chci říci, že není nezbytně nutné používat NANO technologii nebo ještě dražší keramické přípravky vhodné spíše na vozy třeba s trojzubcem ve znaku, ale postačí snad jakákoli leštěnka do stovky, přesně podle hesla - lepší něco než nic. Je ale třeba počítat s tím, že nevydrží na povrchu tak dlouho.  No a ten důvod, proč vlastně leštím tento strojek je, aby se mě ulehčila následná očista stroje po práci. Po práci nebude čistý, ale velice snadno to z částí stroje půjde dolů a já tak nějak trošku dbám na čistotu stroje po práci, neodstavuju ho jak mě z rukou vypadne. Mohu také říci, že leštěnka nemá žádný negativní vliv na lakované části. Jak plastové, tak ocelové. No, prohlédněte fotky, je tam jak po aplikaci, tak po vyleštění. Video jsem nepořizoval, nevím, co bych tam víc ukazoval.

Toť asi tak vše, já zopakuju, že je mi jasné, že někteří nevěřícně kroutí hlavou co jsem si to vymyslel, ale stejně věřím tomu, že to někoho zaujme a když ani to ne, tak pobaví.

Pěkné dny přátelé.

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.

Související fotografie