Kartáč a Vari systém na podzim+video

Zveřejněno: 10. 11. 2016, autor: Jaromír Malich, přečteno: 2 045✕

Kartáč si určitě nebude pořizovat majitel rodinného domu se zahradou, o jeho vlastnictví se dá uvažovat tehdy, pokud vlastníte větší nemovitost se značným podílem venkovních zpevněných ploch, pečujete o chodníky nebo parkoviště v rámci údržby prostranství kolem bytového domu nebo jste majitelem penzionu a chcete něco, co Vám celoročně usnadní práci.

 

A pokud už kartáč KV-100 vlastníte, určitě máte radost z toho, že kvůli němu nemusíte pořizovat dodávku. Celá skládačka, ať vybavená bubnovkou, mulčovačem, kartáčem či sněhovou frézou, se Vám vejde do běžného auta – no, pro naložení kartáče by to chtělo aspoň kombíka. Ale i tak, skladnost rozložené sestavy je vskutku úctyhodná, ale není to všechno, stroj by měl umět hlavně dobře pracovat.

DSC_0079DSC_0082DSC_0009

Vrátil jsem se na parkoviště, kde jsem posledně pracoval s jednoúčelákem CB-80. Ten je velmi dobrý, ale klasický Varík jde prostě v něčem trošku více s dobou. Nejen, že s ním uklidím, ale rád se i povozím. A určitě nejsem sám – kartáč má záběr rovný metr, štětiny jsou do spirály, dokonce k tomu jde připojit sběrací box a do zadního závěsu převodovky DSK-316 zapojíte i bržděnou sedačku. A když máte starší převodovku stejné řady nebo provedení se zpátečkou, závěs si můžete dokoupit....

DSC_0171DSC_0189DSC_0222

Ta sedačka není jen ta ledajaká. Asi si už řeknete, že už blázním a hledám to, co nenajdu. Ale najdu – říká se tomu odpružená sedačka, ta je totiž pro pohodlí při práci naprosto zásadní, tlumí rázy od nerovností.

DSC_0111DSC_0103DSC_0226

Proti kartáči nemám výhradu, má velký záběr a když je prašno, použiji sběrací box, do kterého se pochytají veškeré nečistoty. Na sběr listí to úplně není, protože pokud je materiálu hodně, pak budete každou chvíli zastavovat. Jediné, co mohu vytknout, je fakt, že pokud chci vysypat box, musím opustit pracoviště obsluhy. Úklid velkých ploch jde opravdu od ruky, což můžete vidět na přiložených obrázcích.

DSC_0181DSC_0194DSC_0259

Odmetání materiálu z plochy můžete navolit do pěti různých sklonů, takže třeba zrovna parkoviště pak uklidíte tak, že ve finále budete mít řádek nečistot, který je pak snadné uklidit než se zbytečně dřít s velkým koštětem.

DSC_0454DSC_0322DSC_0321

Na to, jak se s kartáčem pracuje, se podívejte na videu:

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.