Jak jsme likvidovali hromadu větví

Zveřejněno: 28. 8. 2016, autor: Jaromír Malich, přečteno: 1 971✕

Na zahradě se nám povalovala poměrně veliká a nevzhledná hromada větví, která se stále postupně zvětšovala. Bylo na čase tomu udělat přítrž, zahradu máme rádi uklizenou. A tak přišel na řadu štěpkovač Rapido.

 

Samozřejmě, že můžete použít i štěpkovač elektrický, provedení se spalovacím motorem má hned dvě výhody – nezávislost na přívodním kabelu a možnost zpracovávat podstatně tlustší materiál. Jediné, co musíte ,,skousnout“, je absence sběrné nádoby, pokud se pustíte do většího množství větví, umístěte si pod stroj plachtu.

DSC_0033DSC_0016DSC_0038

My jsme byli na práci dva. Otec porcoval větve a také mi pomáhal krmit toho nenasytného žrouta. Samovtahování větví práci totiž hodně zrychluje. Rozřezávku větších větví jsme volili z toho důvodu, že dřevo z ovocných stromů větší tloušťky pálíme v krbu, proschlé totiž velmi dobře hoří.

 

DSC_0098DSC_0084

Rapido, u nás s pohonnou jednotkou PJXP-200,  jsme krmili a krmili, až vznikla hromada štěpky, o kterou je u nás velký zájem, protože jej používáme k obsypávání okrasných keřů a bylinek v zahradě. Co se týká tloušťky větví, suché zvládá rozkouskovat i při průměru kolem 4 cm, čerstvé dřevo pak může mít průměr i o něco větší.

 

Štěpky bylo nakonec tolik, že jsem s ní zaplnil téměř celou korbu svého vozíku. Nakonec jsem použil ještě křovinořez, který zakrátil přerostlou trávu v prostoru, kde byly větve na hromadě. A je uklizeno!

DSC_0055DSC_0099DSC_0103

 

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.