F-550: jak na doplnění pružiny pojezdu?

Zveřejněno: 9. 7. 2016, autor: Jaromír Malich, přečteno: 1 561✕

Model mulčovače F-550 je velmi šikovným pracantem s mnoha propracovanými detaily. Pokud vlastníte některý ze strojů, které byly vyrobeny v letech 2012-2013, můžete se setkat s drobností, která se týkala absence pružiny pojezdu. Náprava je velice jednoduchá.

Neustále jsem tápal nad tím, proč na první, pomalejší rychlost, systém bezproblémově funguje, ale pokud jsem sekal trávu nižší a tedy použil rychlejší pojezd na levém páru řemenic, páka kladky i přes vyčištění a promazání v místě jejího uložení v rámu neustále zadrhávala a docházelo k unášení řemene.

Pro úpravu potřebujete:

Časově Vám úprava nezabere více než deset minut. Nejprve sejměte přední i zadní plastový kryt, vyjměte řemen sečení a sekundární řemen pojezdu sundejte z řemenic.

DSC_0005DSC_0003

Na volný otvor držáku kladky pojezdu připevněte z jedné strany pružinu a nyní máte dvě možnosti: pružinu můžete uchytit v prolisu rámu před předním kolem, což je jednodušší nebo stroj převrátit na bok a pružinu zachytit za držák spodního obloukového plastového krytu. Pokud se rozhodnete pro druhou možnost, vždy stroj naklápějte na tu stranu, kde je tlumič výfuku, jinak riskujete zaolejování karburátoru nebo vzduchového filtru. Ještě, než nasadíte kryty zpět, nastartujte motor a přesvědčte se, že všechno správně funguje.

Úprava se netýká strojů, které jsou vyrobeny od roku 2014 - tyto již mají pružinu montovanou standartně (a pro její uchycení je v rámu stroje přidán otvor).

A je hotovo!

Děkujeme za Váš hlas. Řekněte o článku svým přátelům na Facebooku.